Cikkek

A tájékozottság fél egészség. Kövesd rendszeresen megújuló cikkeinket, hogy mindig értesülj a legújabb érdekességekről!

Ünnepi nyitvatartás a ProGastronál!

Köszönjük, hogy egész évben bizalmat szavazott nekünk! Találkozzunk 2024-ben is!

Melyek a leggyakoribb fertőzések óvoda- és iskolakezdéskor?

Alig kezdődött el az óvoda-, iskolaszezon mégis már kétszer otthon kellett maradni a picinek? Ismerős? Láss tovább a tüneteken! Előzd meg a betegségeket!

Gyerekkori hasfájás - kamu vagy komoly

A stressz szerepe a gyermekkori hasfájás hátterében a legtöbb esetben magától értetődik, de vajon mindez szervi problémákhoz is vezethet? Igen. Vedd komolyan!

Mit tegyünk, ha gyermekünknek hasmenése van?

A hasmenés a gyermekkor velejárójára. Szinte nincs olyan gyermek, aki legalább egyszer - de akár többször - ne esett volna át egy hasmenéses fertőzésen csecsemő-, óvodás vagy iskolás korában. Inkább egy kellemetlen és zavaró probléma ez, ami kevés esetben fordul veszélyessé. A fokozott figyelem - mint minden betegségnél - azonban itt is nélkülözhetetlen.

Testi-lelki egyensúly, boldog belek: mi kell hozzá?

Ahányan vagyunk, annyiféle praktikával rendelkezhetünk az egészséges életmód kialakításához. A helyes táplálkozás - a megfelelő vitaminok, tápanyagok biztosítása -, a rendszeres testmozgás, a tudatos pihenés mind hozzájárulnak a jó közérzethez. De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy testi-lelki egyensúlyunk megmaradjon? Cikkünkben most olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód, a bélrendszer támogatásához.

Hasmenés diéta: Mit együnk hasmenés esetén?

Hasmenés diéta tudnivalói a gyors felépüléshez. Milyen táplálékot és mikor fogyasszunk? Mit tanácsos elkerülni?

Természetes immunerősítők az antibiotikum mellé

Antibiotikum mellé elengedhetetlen a megfelelő probiotikus készítmény szedése, amellyel kivédhetők a kellemetlen mellékhatások.

Allergiás gyermek nyaralása, táboroztatása

A te gyermeked is allergiával küzd? Bizonyára téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy hogyan és hol nyaraljatok vagy akár, hogyan engedd el egy táborba? Orvosunk tanácsaival segítünk, hogy mire figyelj oda.

A hasmenésről

Mi a hasmenés? Könnyű a kérdés? Meglepő, de a legtöbben meggyőződésük ellenére rosszul azonosítják. Te közéjük tartozol?

A bél mikrobom és az immunrendszer

Te tudod, hogy mi az a mikrobiom és hogyan segít a járvány elleni védekezésben? A kutatások szerint kiemelt a mikrobiom javításának fontossága, mely az immunrendszer támogatásával, a felülfertőződés elleni védelemben játszik fontos szerepet. Olvasd el hogyan!

Jelszó: immunerősítés

Az immunrendszered egy láthatatlan védelmi rendszer, melynek jelszavát jól őrizd, nehogy illetéktelen behatolók fertőzzék meg a szervezeted! A titkos kódod pedig: immunerősítés. Miként?

Mi történik a D-vitamin-hiányos szervezetben?

Magától értetődik, hogy a D-vitamin pótolható. De mennyi idő alatt? Mivel is pontosan? És mennyire kell komolyan venni a hiánya által okozott károkat? Jönnek a válaszok.

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol