Cikkek

A tájékozottság fél egészség. Kövesd rendszeresen megújuló cikkeinket, hogy mindig értesülj a legújabb érdekességekről!

Allergiás gyermek nyaralása, táboroztatása

A te gyermeked is allergiával küzd? Bizonyára téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy hogyan és hol nyaraljatok vagy akár, hogyan engedd el egy táborba? Orvosunk tanácsaival segítünk, hogy mire figyelj oda.

A hasmenésről

Mi a hasmenés? Könnyű a kérdés? Meglepő, de a legtöbben meggyőződésük ellenére rosszul azonosítják. Te közéjük tartozol?

A bél mikrobom és az immunrendszer

Te tudod, hogy mi az a mikrobiom és hogyan segít a járvány elleni védekezésben? A kutatások szerint kiemelt a mikrobiom javításának fontossága, mely az immunrendszer támogatásával, a felülfertőződés elleni védelemben játszik fontos szerepet. Olvasd el hogyan!

Jelszó: immunerősítés

Az immunrendszered egy láthatatlan védelmi rendszer, melynek jelszavát jól őrizd, nehogy illetéktelen behatolók fertőzzék meg a szervezeted! A titkos kódod pedig: immunerősítés. Miként?

Mi történik a D-vitamin-hiányos szervezetben?

Magától értetődik, hogy a D-vitamin pótolható. De mennyi idő alatt? Mivel is pontosan? És mennyire kell komolyan venni a hiánya által okozott károkat? Jönnek a válaszok.

Magas a koleszterined? Tippek, tanácsok, érdekességek itt.

Ezzel a diagnózissal máris a kemény diéta gondolatának súlya nehezedik ránk. Javasoljuk, hogy előbb tájékozódj mire kell odafigyelned és miért! Többet ésszel, mint lendülettel!

Elemi ismeretek a koleszterinről

Sejtjeink építőanyaga vagy érszűkítő? A választ mindenkinek tudni kell. Sajátítsd el az alapvető ismereteket a koleszterinről cikkünkből!

A feldolgozott ételek - mi velük a probléma?

Tudjuk, sokszor halljuk, de ideje egyértelműen megfogalmazni, miért nem ajánlottak a szalámik és a konzervek. Itt olvashatod.

Gyerekkori hasfájás - kamu vagy komoly

A stressz szerepe a gyermekkori hasfájás hátterében a legtöbb esetben magától értetődik, de vajon mindez szervi problémákhoz is vezethet? Igen. Vedd komolyan!

Parkinson? Depresszió? Mikrobiom!

A bélflóra és a mentális betegségek kapcsolata immár megkérdőjelezhetetlen. Őrizd meg a mikrobiom jótékony baktériumait, őrizd meg egészséged!

Melyek a leggyakoribb fertőzések óvoda- és iskolakezdéskor?

Alig kezdődött el az óvoda-, iskolaszezon mégis már kétszer otthon kellett maradni a picinek? Ismerős? Láss tovább a tüneteken! Előzd meg a betegségeket!

A legkisebbek legfontosabb étkezése

A reggeli sokunk kedvenc étkezése és egyben a kulcsa is az aznapi jó teljesítménynek. Központi kérdés hát, hogy gyermekünknek mit célszerű készítenünk, csomagolnunk az iskolába. Orvosszakértőnk praktikus tanácsai következnek.

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol