Te figyelj a tested jelzéseire, mi segítünk értelmezni!

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!
Segítségét szeretném kérni abban, hogy melyik terméket javasolna részemre és mennyi ideig.
Mindentől felpuffadok, nincs olyan nap, hogy a beleimbe ne lenne puffadás vagy szúró fájdalom. Néhány hónapja bélgyulladást találtak nálam UH-n, de sajnos a mostani helyzetben nem csinálják meg béltükrözésemet a kórházban.
Viszont szeretnék javítani valamennyit a napjaimon.
Köszönettel: Zsuzsa
 
Kedves Zsuzsa!

A ProGastro 825 készítményt javaslom min. 2 hónapig használni. Nagy segítséget jelentene a bélflóra vizsgála, javaslom nézzen utána a diavitas.hu oldalon. Az általuk végzett széklet genomikai vizsgálat (SGT) segítségével feltérképezik a bélbaktériumokat és hasznos tanácsokat kap a megfelelő étkezéshez és probiotikum használathoz. Amennyiben úgy dönt, hogy elvégezteti a vizsgálatot, a minta leadásáig ne szedjen probiotikumot.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Immunrendszer

Kedves Doktornő!
Bélflóra helyreállításhoz, immunrendszer támogatáshoz melyik Pro Gastro port ajánlja? Antibiotikumot szedtem a télen (sajnos többször is) , szervezetem teljesen lemerült, szeretnèm a Pro Gastrot megrendelni, de nem tudom melyik segítene nekem. Válaszát előre is köszönöm!
 
Kedves Kérdező!

A ProGastro 825 por használatát.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Allergia

Kedves doktornő! Érdeklődnék ha tej és gluténérzékenységem van akkor is szedhetem a Progastro 825 antibiotikumot? Nincsenek benne olyan baktériumtörzsek vagy összetevők melyek az ételérzékenységem tüneteit fokozzák? Köszönöm: Sz. Anikó
 
Kedves Anikó!

A ProGastro termékek glutén, laktóz, tejfehérje mentesek és állati eredetű anyagot sem tartalmaznak.
Ételérzékenységi tüneteit nem fogja rontani.
A ProGastro termékek baktériumai képesek a bél barrier (védőgát) funkcióját javítani. A károsodott bélbarrier azt jelenti, hogy különböző okok miatt( pl. fertőzés, stressz, rossz táplálkozás) a védő funkció nem tud maradéktalanul teljesülni, ezért a bélfalon keresztül átjuthatnak olyan anyagok, melyek gyulladást,allergiás reakciót váltanak ki. Ételallergia,ételintolerancia esetén a bél védő funkcióját is helyre kell állítani. Ehhez ad segítséget a ProGastro por. Fontos még a megfelelő táplálkozás és életmód is. Erről a diavitas.hu oldalon bővebben is olvashat.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt Doktornő!
Hasmenésre,híg székletre kezdtem el szedni a Prograstrot,most 3.hete, már a kezdetektől javulást éreztem.Most viszont 3 napja ismét híg a székletem, gázosodok is.(Régebben Biogaia gastrust szedtem, attól kezdettől fogva puffadtam, gázosodtam.)Elmúlik ez? Vagy esetleg (eddig reggel vettem be,és estefelé vannak a puffadások)felét reggel, felét este érdemes bevenni?Válaszát előre is köszönöm.
 
Kedves Kérdező!

A Progastro 825 port beveheti este, lefekvés előtt is. Ebben az esetben is éhgyomorra kell lenni, ez azt jelenti,hogy az utolsó étkezés után 2 óra múlva már beveheti. Az adagot meg is felezheti, reggeli és esti bevétellel.
Történtek vizsgálatok azzal kapcsolatosan, hogy mitől vannak a panaszai?

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt doktornő!
Sok esetben legfőkèppen estère nagyon felpuffadok kemènyedik a hasam teltnek èrzem magam.
Hasznàl a Progastro?
 
Kedves Kérdező!

A ProGastro 825 a bélflóra állapotának javításával segít a puffadásos panaszokon. Azonban fontos, hogy legyen kivizsgálva, hogy mi okozza a puffadást.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Egyéb

Szèp napot!
Anyukàm reflux miatt reggel szed controloc tablettàt èhgyomorra. Arraa beszedheti ezt is reggel vagy inkabb ebed elott 20 percel? koszonom valaszat!!
 
Kedves Kérdező!

Beszedheti a ProGastro port reggel éhgyomorra, csak antibiotikum esetén kell 2-3 óra különbség, előbb az antibiotikum utána a ProGastro por.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt Doktornő!
Colonoscopián voltam és azóta hasmenésem van, előtte is volt hasmenésem ami háromhetente vissza- visszatért /azért voltam colonoscopián/.Visszamentem az orvoshoz Ő a leleteim alapján IBS-re gyanakszik.Azt szeretném megkérdezni elképzelhető e,hogy a ProGastro 825 készítmény segítene ennek a problémámnak a megoldásában?
 
Kedves Kérdező!

IBS esetén javasolható a ProGastro 825 használata. A tanulmányok azt mutatják, hogy 2-3 hónapos használat mindenképpen javasolt, előfordulhat, hogy ennél hosszabb időre is szükség lesz. Ha 2-3 hónap után abbahagyja a szedését, akkor 1-2 héten belül érezni fogja, ha szükséges a folytatás.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

KEDVES DOKTORNŐ! ÉRDEKLŐDNI SZERETNÉK,HOGY MERCKFORMIN XR 500MG 2X MELLÉ SZEDHETŐ-E A PROGASZTRO825? EMELI-E CUKROT AZ INULIN? ÜDV.K.M.
 
Kedves Kérdező!

A Merckformin mellé szedhető a ProGastro 825. Ma már tudjuk, hogy az inzulinrezisztencia és a II.tip. cukorbetegség kialakulásában és gyógyításában a bél mikroflórájának nagy jelentősége van.
Ezért az egyéb kezelés mellett (gyógyszer, diéta, testmozgás) törkedni kell a bélflóra javítására is.
Az inulin az emberi szervezet számára nem emészthető, így nem emeli a vércukrot.
A Progastro 825 1 tasakjában összesen 2,8g szénhidrát van. Ebből 2,4g közepesen gyorsan felszívódó, 0,45g nem felszívódó szénhidrát és 0,01g cukor. A napi szénhidrát mennyiségbe számolja bele a 2,5g-t.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!
Sibo esetén a Progastro 825ben lévő prebiotikum nem táplálja jobban a vékonybélben elszaporodott “rossz”baktériumokat még jobban? Sibo esetén nyugodtan szabadna szedni a készítményt ,segít ezen a problémán? Illetve ha szabad fogyasztani meddig lenne érdemes hogy megoldodjon a sibo?
Előre is köszönöm !
Üdvözlett!
 
Kedves Kérdező!

Prebiotikum nélkül nagyon csökkenek az esélyek az egyensúly helyreállításához. A "jó baktériumok" működéséhez elengedhetetlen ek a prebiotikumok, hiszen ez jelenti a baktériumok számára a tápanyagot. Amennyiben megfelelő tipusú és mennyiségű baktérium van jelen, azok akadályozzák a "rossz baktériumok" további szaporodását, akkor is, ha a prebiotikumokat a rossz baktériumok is felhasználhatják. A használat időtartama attól függ, hogy milyen szintű az eltolódás a bélflórában. 2-3 hónaptól akár 1 évig is szükséges lehet a használata. A bélflóra összetételéről a széklet genomikai vizsgálattal(SGT) kaphat információt, ennek elvégzéséről a diavitas.hu oldalon tájékozódhat.
SIBO esetén nyugodtan használja a ProGastro 825 készítményt.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Azt szeretném kérdezni, hogy székrekedés, haspuffadás esetén is lehet szedni a progasztro 825-öt.Most antibiotikumot szedek. De vannak emésztési gondjaim. Köszönöm szépen!
 
Kedves Kérdező!

Természetesen szedheti a ProGastro825 készítményt az Ön által említett tünetek mellett is.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

KEDVES DOKTORNŐ! ÉRDEKLÖDNÉK HOGY REFLUXRA SZEDHETÖ E A PRO GASTRO 825-ÖS KÉSZITMÉNY? ELÖFORDULHAT, HOGY NEM KELL RÁ GYOGYSZERT SZEDNI? ÜDV P. ÉVA
 
Kedves Kérdező!

A ProGastro 825 készítmény a gyomor-bélrendszerben velünk élő baktériumok egyensúlyát segít megtartani. Reflux betegség esetén, ha szükséges, a gastroenterológus a betegség súlyosságának megfelelő kezelést fog javasolni. ami lehet gyógyszer és előfordulhat, hogy életmódváltozás, megfelelő diéta is elegendő. A betegség következtében eltolódó baktérium egyensúly miatt kiegészítő kezelésként javasolható a ProGastro 825 használata.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Egyéb

Tisztelt Doktornő!
A javasolt 2-3 hónap napi rendszeresség után milyen gyakoriságú szedés javasolt?
Mivel nekem nagyon jó hatású, ezért továbbra is szeretném szedni.

 
Kedves Kérdező! A 2-3 hónap használat általános javaslat, sokan használják tovább is, attól függően, hogy milyen okból kezdték a szedését.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt Doktornő!

Probiotikum szedését javasolta egy gasztroenterológus, mivel nem elég aktív a saját bélflórám. Ez egy laktulóz teszt során derült ki. Ugyanakkor pozitív lett a fruktóz kilégzéses tesztem. Emellett szedhető ez a probiotikum?
Mennyi inulint, frkutózt tartalmaz 1 tasak?

Köszönöm
 
Kedves Kérdező!
A ProGastro 825 1 tasakja 0,03g fruktooligoszaharidot és 0,42g inulint tartalmaz. Nyugodtan szedheti, a fruktooligoszaharid sem fog problémát okozni. A fruktóz a vékonybélből szívódik fel, a fruktooligoszaharid azonban nem bomlik a vékonybélben, vagyis ott a fruktózzal nem találkozik a szervezet. A bontást majd a vastagbélben a bélbaktériumok fogják elvégezni.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!
1, Van-e különbség - és ha igen, mi - a ProGastro 825
a., műanyagtégelyes, ömlesztett por alakú,
b., műanyagtégelyes, külön-külön csomagolt por alakú
c., (papír?) dobozos, külön-külön csomagolt por alakú
verziója között?
2., Kell-e, és mennyi időt várni a reggel éhgyomorra bevett ProGastro 825, és a reggeli közben beveendő Merckformin XR 500 mg tabletta között. (Inzulin rezisztencia miatt szedem mindkettőt, Merckformin XR 500 mg-ból napi 2-őt, tehát este is).

Üdvözlettel!

Veres Nóra
 
Kedves Kérdező!

A Progastro 825 műanyag tégelyes kiszerelése és a mostani, külön-külön csomagolt, papírdobozos kiszerelése között összetételben nincs különbség. Csupán a csomagolása változott, egy adag egy tasak. A tasakok papírdobozban vannak, olyan változat, amiben a tasakok műanyag dobozban lennének nincs.
A Progastro és a Merckformin közt nem kell várni, viszont ha antibiotikumot szed, akkor szükséges várni 2-3 órát. Először az antibiotikum,ami 2-3 óra alatt felszívódik a bélből, majd a Progastro.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt doktornő!A progastro 825 szedhető e grapefruitmag cseppel együtt?Köszönöm!
 
Kedves Kérdező!

A grapefruit a ProGastro-val szedhető, mert a ProGastroban lévő baktériumok nem szívódnak fel a bélből, hatásukat ott fejtik ki. Gyógyszerek esetén azért kell az együttszedésre figyelni, mert a grapefruit gátolja egy enzimrendszer működését a májban , így azok. a gyógyszerek, melyek ezen az enzimrendszeren keresztül kerülnek lebontásra, felhalmozódhatnak a szervezetben.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Tisztelt Doktornő!

Kilégzéses vizsgálaton vettem részt nemrég. Kiderült hogy a vekonybélben baktériumok vannak. Normix antibiotikumot kaptam. Plussz progastro 825 öt . Szedhetem e egyszerre őket, vagy némi szünet kell köztük? Vagy egyáltalán nem lehet egyszerre? El kell szednem a normixot? Utána lehet a pro gastrot? Fájhat a normixtol meg jobban a hasam? Görcsös erős mélyebb fájdalmaim vannak
 
Kedves Kérdező!

Általában az a javaslat, hogy a Normix kúra befejezése után kezdje el a beteg a ProGastro 825 szedését, mivel a Normix nem szívódik fel a bélrendszerből. Vannak betegek, akik a reggeli és esti Normix bevétele között, ebéd előtt 20 percel veszik be a ProGastro port. Ha életmódjába ez beilleszthető, akkor javasoljuk ezt a módot, mert így a bélflóra regenerálása már elkezdődhet. Egyidőben a Normix-szal semmiképpen ne alkalmazza.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Egyéb

Tisztelt Doktornő!

A termék alkalmazható egy-egy hét hosszú kúra során is, esetleg úgy, ha csak minden második nap vesszük be?

Köszönöm.
 
Kedves Kérdező!

A ProGastro készítményekkel végzett vizsgálatok alapján 2-3 hónapig javasolt a használata napi rendszerességgel. A baktériumok megtelepedéséhez, szaporodásához, az egyensúlyi helyzet kialakulásához időre és napi rendszerességre van szükség. Ezért a másodnaponta történő szedést nem javaslom.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!

A készítmény megfelelő hatékonysággal alkalmazható olyan táplálékkiegészítő egyidejű fogyasztása mellett is (elhízás elleni gyógynövénytea), melyet azzal reklámoznak, hogy az "alkotórészei csökkentik a tápanyagok felszívódását."

Köszönettel!
 
Kedves Kérdező!

A ProGastro készítményekben lévő baktériumok nem szívódnak fel a bélrendszerből. Ha a kérdés arra irányul, hogy akadályozhatja e a tea a felszívódását, akkor természetesen nem a válasz.
Kérdés viszont, hogy a tea hogyan akadályozza a tápanyagok felszívódását. Amennyiben azzal, hogy hasmenést okoz, akkor az a bélbaktériumokra negatív hatással van, nagy részük kiürül a szervezetből.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Egyéb

Kedves Doktorno!
Szeretnem megkerdezni, hogy a pro gastro 826 pornak lehetnek e mellekhatasai?
 
Kedves Kérdező!

A Progastro 825 porban lévő baktériumok nem kerülnek be a véráramba, ezért ilyen jellegű mellékhatás sem jelentkezik.
Előfordulhat allergiás reakció, amennyiben bármely összetevőre allergiás.
Egészséges önkénteseknél végeztek vizsgálatokat, ahol 1 havi adagot vettek be egyszerre. Hasi puffadás, elvétve hasmenés jelentkezett, mely gyorsan rendeződött.
Üdvözlettel: Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!

Már egy ideje használom a Progastro825-öt a gasztroenterológus ajánlására.
Vastagbélgyulladásom van, ekcémás vagyok, de ez csak a kezemen jelentkezik.
Ami legjobban zavar, hogy az emésztési problémáim egyik jele, hogy a szám széle állandóan kiszárad és ki is pirosodik. Ez nem annyira kellemes látvány.
Elég egyszer a Progastro825 -t szedni, vagy lehet többször is?
Vagy még emellé kellene más is?
Válaszát várom és köszönöm!

 
Kedves Kérdező!

Elegendő napi 1 tasak por fogyasztása.
Előfordul, hogy 1-2 hétig dupla adagban használják betegek, az ajánlás szerint napi 1 tasak ajánlott.
A száján említett elváltozás kezelhető, forduljon bőrgyógyászhoz.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!

A PROgastro aktív terméket az amiláz enzim tartalma miatt használhatom ha picit emelkedett az amiláz értékem? (Mindig is emelkedett volt,labor határérték felett 1-2 ponttal,de UH és labor alapján nincs szervi problémám).Köszönöm!
 
Kedves Kérdező!

A amiláz enzim a készítményben a keményítő előbontásához szükséges, mennyisége 1 adagban 0,03g alatti, nem befolyásolja a szervezet amiláz szintjét. nyugodtan használhatja.

Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Emésztés

Kedves Doktornő!
Édesanyám gyomoreltávolító műtéten esett át a múlt hónapban. Kórházi tartózkodása alatt tüdőgyulladást kapott, melyet antibiotikummal kezeltek. Az orvos tájékoztatása szerint kapszulás gyógyszereket nem szedhet, ezért kérdezném, hogy számára alkalmazható-e a ProGastro 825 por?
Köszönöm.
 
Kedves Kérdező!
Antibiotikum használat esetén alkalmazható a ProGastro 825 por. Édesanyja is használhatja a ProGastro825 készítményt.
Jó egészséget kívánva Édesanyjának:
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Gyerek

Kedves Doktornő!
13 éves gyereknek melyik termék javasolt antibiotikum szedése mellett?
Köszönöm!
 
Kedves Kérdező!
13 éves gyermeke számára a ProGastro aktív készítményt javaslom antibiotikum mellé.
Üdvözlettel:
Pelle Judit

Téma: Gyerek

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy a ProGastro KID port hogyan adhatom a 6 hónapos kisfiúnknak, aki még anyatejes viszont nagyon ekcémás? Neki is 1 dl folyadékban kellene feloldani a port vagy elegendő lenne akár 1-2 kanál anyatejben?
 
Kedves Kérdező!
Igen, bele tudja tenni pépes ételekbe, feloldhatja anyatejben vagy tápszerben, vagy akár adhatja közvetlenül szoptatás előtt egy kis kanál anyatejben elkeverve (utána rögtön mellre tehető). A baba szokásaihoz lehet igazodni.

Téma: Immunrendszer

Tisztelt Doktornő!
Visszatérő, makacs hólyaghurut miatt kapott antibiotikumos kezelés hatására egyre gyakoribb gyomorfajdalomban szenvedek. Tudom, hogy az antibiotikumnak káros hatása van a bélflórára, de sajnos csak ez mulasztja el az erős panaszaimat (véres vizelet, fájdalmas vizelés, hasi görcsök).
A bélflóra helyreállítása lehet jótékony hatással a hólyaghurutra?
 
Kedves Kérdező!
Az immunrendszer 80%-a a bélfalban található. A jótékony baktériumok közvetlen kapcsolatban állnak az immunsejtekkel. A bélflóra erősítésével az immunrendszer funkciói is erősödnek. Nők esetében a rossz bélflóra a végbél felől mind a hüvelyi, mind a húgyúti fertőzések esélyét növeli. Természetesen a legfontosabb, hogy a visszatérő fertőzések okát különböző vizsgálatok elvégzésével ki kellene deríteni.

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol