Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi ideig érdemes szedni a ProGastro készítményeit?

A gyomorban és a bélrendszerben velünk együtt élő baktériumok száma óriási és több, mint 500 törzs alkotja. Ha az egyensúly felbomlik, annak helyreállítása hosszú folyamat. Az ilyenkor beszedett jótékony baktériumoknak meg kell tapadni a bélfalon, el kell szaporodni, ki kell szorítani a káros baktériumokat. Ezekhez szükségük van tápanyagra is, a ProGastro készítményeiben ilyen a frukto-oligoszaharid és az inulin. A vizsgálatok szerint 2-3 hónap használat után már jelentős változás mutatható ki. Ezek alapján javasoljuk a minimum 2-3 hónapos használatot.

Túl lehet adagolni?

A túladagolás veszélye nem áll fenn. Ami a szervezet számára már sok, az nem épül be, hanem a széklettel kiürül.

A ProGastro-termékek antibiotikumkúra alatt is szedhetők?

Igen, szedhetők. Sőt, nagyon is ajánlott alkalmazásuk. Csupán két dologra kell odafigyelned, ami kulcsfontosságú:

 • Az antibiotikum és a jótékony baktériumok bevétele között minimum 2-3 óra teljen el!
 • A sorrendet tartsd be! Előbb az antibiotikumot szedd be, és minimum 2-3 óra múlva jöhetnek a jótékony baktériumok!

Miért jobb a por formátum az élőflórás készítmények tekintetében? Miért nincs kapszula/tabletta formában?

 • POR: Azért, mert a porban szárított formában találhatóak a baktériumok, melyek folyadék hatására aktiválódnak, ami a ProGastro estében már a pohárban megtörténik. A baktériumok mellé védőanyagok szükségesek, ahhoz, hogy túléljék a tápcsatorna károsító hatásait (savak, enzimek). A por formátumban megfelelő mennyiségű védőanyag és prebiotikum (a baktérium saját tápláléka) tud bejutni a bél üregébe.

 • KAPSZULA: A kapszulánál a lenyelhető kapszulaméret korlátozza, mi "fér" bele. Így, védőanyag híján, azokban a kapszulákban, amiket az emésztőenzimek bontanak szét, a baktériumok is károsodnak. Az úgynevezett enteroszolvens kapszulák a vastagbélben oldódnak fel, ebben az esetben viszont csak itt szabadulnak ki a baktériumok. Míg a pornál már a gyomorban és a vékonybélben is meg tudnak tapadni.

 • FOLYADÉK: A baktériumok tápanyagai a prebiotikumok. Ezek folyadékban nem oldódó rostok. A folyadék típusú készítményekben így szabad szemmel is láthatjuk, hogy nem találhatók meg.

Mi az a ProbioAct® technológia? Mi kell a jótékony baktériumnak, hogy kifejthesse áldásos hatását?

 • Védelem, hogy túlélje azt az időt, ameddig felhasználják.
 • Védelem, hogy túlélje a gyomorsav és az enzimek hatásait.
 • Tápanyag, hogy tudjon szaporodni. Pl.: Inulin.
 • Egyéb ásványi anyagok, hogy tudjon kapcsolódni a bél falához. A ProGastro gyártója erre fejlesztette ki a ProbioAct R technológiát, amely mindezt biztosítja és, aminek hatásossága minden készítménynél igazolt.

Miért jó a saché/tasakos kiszerelés?

 • STABILITÁS: Az, hogy tasakban van a termék a nedvesség bejutását csökkenti, ezáltal még stabilabb termékünk és nem várható a csírák számának a csökkenése.
 • LÉGMENTESSÉG: Oxigénnel való érintkezés is lecsökken.
 • VÉDELEM: Meghatározott vastagságú alumínium réteggel bélelt a tasak, ezáltal még nagyobb védelmet nyújt.

Ez az a 3 szempont, amivel az új csomagolás hozzáad a termékünkhöz, még tovább biztosítja a stabilitást, a csírák életképességét még tovább javítja.

A ProGastro tasakos csomagolása szelektív hulladékgyűjtőbe dobható?

A dobozaink természetesen szelektíven gyűjthetők, azonban a tasak nem, mivel vegyes felépítésű a belső alumíniumréteg miatt. A kialakításának több oka is van. Elsősorban maga a tasak szigorú gyógyszerbiztonsági szabályok betartásával készül. Elő van írva, milyen lehet az oxigén-áteresztő képessége, a nedvességet milyen szinten kell visszatartania, valamint elő van írva az is, hogy milyen vastagságú alumínium rétegnek kell fednie a belső részét. Ezen szempontok a termékünk stabilitását és a csírák életképességét még tovább javítják.

Egészségpénztári számlára elszámolható?

A termék kérhető egészségpénztári számlára, azonban annak elszámolhatóságát az egészségpénzárak egyénileg bírálják el.