Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor vegyem be ?

Reggel éhgyomorra vagy vacsora után két órával.

Miben oldjam fel?

Leggyakrabban vízben, teában, gyümölcslében, joghurtban, tejben elkeverve ajánljuk. Szénsavas üdítő és savas gyümölcslé (pl. grapefruitlé) kerülendő, hisz nem megfelelő közeg a baktériumok számára.

Hogyan vannak a baktériumok a porban?

A porban a baktériumok szárított, inaktív formában találhatóak meg. A folyadék hatására történik az aktiváció, így ez a ProGastro termékek esetében már a pohárban megtörténik.

Miért jobb a por formátum?

A porban szárított formában találhatóak a baktériumok, melyek a folyadék hatására aktiválódnak, ami a ProGastro estében már a pohárban megtörténik. A baktériumok mellé védőanyagok szükségesek, ahhoz, hogy túlélje a tápcsatorna károsító hatásait (savak, enzimek). A por formátumban megfelelő mennyiségű védőanyag és prebiotikum (a baktérium saját tápláléka) tud bejutni a bél üregébe.
A kapszulánál a lenyelhető kapszulaméret korlátozza az egy kapszulával bevihető mennyiséget. Vannak kapszulák, amiket az emésztőenzimek bontanak szét, itt a baktériumok is károsodnak az enzim hatására. Vannak úgynevezett enteroszolvens kapszulák is, amelyek feloldódnak a vastagbélben, így viszont csak itt szabadulnak ki a baktériumok. Ezzel szemben a pornál már a gyomorban és a vékonybélben is meg tudnak tapadni.
A baktériumok tápanyaga a prebiotikum, amelyek folyadékban nem oldódó rostok. A folyadék típusú készítményekben így ez nem található meg.

Mire figyeljek oda?

Fontos, hogy az adagolókanál vagy a ProGastro Aktív esetében a teáskanál, ne legyen púposra szedve. A csapott teáskanál/mérőkanál a napi adagnak megfelelő mennyiségű port tudja kimérni.

Túl tudom adagolni?

A túladagolás veszélye nem áll fenn. Ami a szervezet számára már sok, az nem épül be, hanem a széklettel kiürül.

Antibiotikum kúra alatt is szedhetem?

Természetesen szedhető, de kulcsfontosságú, hogy az antibiotikum és a jótékony baktériumok bevétele között min. 3 óra teljen el az antibiotikum rezisztencia megelőzése érdekében.