Melyik a legjobb probiotikus készítmény?

A probiotikus vagy másnéven élőflórás készítmények útvesztőjében könnyű eltévedni, ugyanis összetételük különbözik egymástól, így hatásukat sem tekinthetjük egyformának. Azonban ebben a cikkünkben kiutat mutatunk. Igyekszünk érthetően elmagyarázni, hogy mire érdemes figyelni az élőflórás készítmények megválasztásánál. Emellett abban is segítséget nyújtunk, hogy mikor és hogyan érdemes kiegészítőhöz nyúlnunk a bélflóra helyreállítása és egészségének megőrzése érdekében.

Melyik a legjobb probiotikus készítmény?

A kiegyensúlyozott élet a belekben kezdődik

Ahhoz, hogy felelősségteljesen és biztonsággal tudjuk megválasztani a számunkra legjobb élőflórás készítményt, célszerű azzal is tisztában lennünk, miért fontos a bélflóránk védelme. 

A szakmai körökben mikrobiomnak nevezett bélflóra a bélrendszerben, a bélnyárkahártya felszínén helyezkedik el. Tulajdonképpen a szervezet és a külvilág közötti kapcsolat “előszobája”, amelyet mintegy 1000-féle baktérium alkot. Szinte lehetetlen belegondolni, mennyi apró, jótékony baktérium, gomba és vírus munkálkodik azon, hogy mi a legjobban érezhessük magunkat a mindennapokban. 

A mikrobiom a belünk és immunrendszerünk védőgátjaként működik, ha ő nincs jól, mi sem vagyunk jól. Védelmi funkcióját akkor tudja megfelelően ellátni, ha minden a legnagyobb rendben van vele.

Bélflóránk “virágzásához” figyelő és értő gondoskodással nekünk is hozzá kell járulni, amelynek egyik természetes módja az élőflórás készítmények alkalmazása.

Egységben az erő

Az élőflórás készítmény az egyik legjobb természetes immunerősítő. Négy elengedhetetlen összetevője támogatja a beleinkben található mikroorganizmusokat és hozzájárul a bélflóra egyensúlyához, valamint immunrendszerünk megerősödéséhez. 

Melyik ez a négy alkotóelem?

A probiotikum, amely valójában a bélcsatornában is megtalálható mikroorganizmusok, vagyis jótékony baktériumok, vírusok és gombák összessége.

A prebiotikum, az ásványi anyagok és a nyomelemek, amelyek együttese lehetővé teszi, hogy a jótékony baktériumok kifejthessék áldásos hatásukat, és hogy a beleink számára kedves baktériumok változatlan formában jussanak el a célba, vagyis a vastagbélbe. Az épségben célba ért mikróbák később képesek szaporodni és együttes erővel kifejteni áldásos hatásukat. Pontosan ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Amikor az élőflórás étrend-kiegészítők megfelelő támogatást nyújthatnak

Amikor a beleink nem érzik jól magukat, a bélflóránk valamilyen külső vagy belső hatás miatt megsérült, azt hamar a saját bőrünkön tapasztalhatjuk. Kiváló indikátora ennek közérzetünk romlása, de megélhetünk emésztési zavarokat, hasmenést, puffadást és bőrpanaszokat is 

A tünetek gyakori okozója lehet az antibiotikum kúra* vagy az “utazók hasmenése” jelenség, de a háttérben bélfertőzés, allergia, ételintolerancia, esetleg hosszan tartó stressz, szorongás is megbújhat.

Szerencsére ma már olyan - bélcsatorna mikroflórájában is megtalálható - élőflórát tartalmazó készítmények állnak rendelkezésünkre, amelyekkel megadhatjuk a kívánt gondoskodást és szeretetet a bélflóránk számára.

Hogyan válasszuk ki a legjobb élőflórás készítményt?

A jó élőflórás készítmény tartalmazza mindazokat az összetevőket, továbbá fel van vértezve mindazokkal az elengedhetetlen tulajdonságokkal, amelyek megőrzik bélflóránk épségét.

Mire figyeljünk tehát? 

Baktériumtörzsek armadája - A bélflóra egyensúlyáért nem egy, hanem több baktériumtörzs felelős, amit a mikrobiom sérülése esetén pótolni kell. Emiatt válasszunk több törzset tartalmazó készítményt.

 

Magas csíraszám - A jótékony baktériumok alkalmazásával nemcsak az a célunk, hogy a szervezetbe juttassuk őket. Akkor tudnak “munkához látni”, ha minél több van belőlük és természetes közegükben, vagyis a beleinkben szaporodni tudnak. Ebben segítenek a magas csíraszámú készítmények.

 

Tartalmaz prebiotikumot - A prebiotikum jelentős szerepet vállal a jótékony mikroorganizmusok ellenálló képességének biztosításában, valamint a szaporodásukban. A prebiotikumok fontos táplálékkal szolgálnak a baktériumok számára mindaddig, amíg megérkeznek a megfelelő helyükre, továbbá hogy kifejtsék áldásos hatásukat.

 

Savstabilitás, vagyis a túlélő baktériumok - Mielőtt a jótékony baktériumok kitapadhatnának a bélfalban, még meg kell birkózniuk a gyomor savas közegével és az emésztőenzimekkel.

 

Bevizsgált és biztonságos - Akkor lehetünk igazán önfeledtek és kiegyensúlyozottak, ha tudjuk mit veszünk magunkhoz. A csomagolás és a betegtájékoztató segít minket, hogy körültekintően választhassunk.

 

Minőség, stabilitás, élettartam - Az alkotóelemek és tulajdonságaik mellett az alkalmazott technológiában is lehetnek különbségek az egyes termékek között. A ProGastro termékek gyártásakor alkalmazott PROBIOACT® technológia lehetővé teszi, hogy a baktériumok sértetlenül, minőségüket és élettartamukat megőrizve jussanak el a bélcsatornába. Mindezt por állagú, folyadékban oldódó formában, amelynek köszönhetően a segítő baktériumok a folyadékkal érintkezve azonnal aktiválódnak.

 

Kiszerelés - Az élőflórás-készítmények manapság három formában is elérhetők: kapszula, folyadék vagy por. Ahogy fentebb már utaltunk rá, a ProGastro termékek por állagúak, melyek szárított formában tartalmazzák a jótékony baktériumokat. A por formátum megfelelő mennyiségű védőanyagot és a baktériumoknak kedvező rostot tartalmaz ahhoz, hogy a tápcsatorna károsító hatásait túlélve eljusson a bélbe. A por állagú ProGastro termékek folyadékban elkeverve egyszerűen elfogyaszthatók.

 

A legjobb élőflórás készítmény kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett sikerrel és biztonságosan alkalmazhassuk őket. Mindezek együttesen hozzásegíthetnek minket a felhőtlen mindennapokhoz. 

Vissza

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol