Az Élőflórás készítmények okozhatnak elhízást?

Tudtad, hogy a túlzott étvágy vagy épp az étvágytalanság inkább komoly tünete annak, hogy valami nincs rendben a bélflóráddal? Izgalmas kérdés, így a végére jártunk.

Az Élőflórás készítmények okozhatnak elhízást?

Az élőflórás készítmények okozhatnak elhízást!? Izgalmas kérdés, így a végére jártunk. Mert, lehet épp az ellenkezője igaz annak, amit elsőre gondolnál.

Tudtad, hogy a túlzott étvágy vagy épp az étvágytalanság inkább komoly tünete annak, hogy valami nincs rendben a bélflóráddal?

  • Nem megfelelő étkezés, antibiotikum használata károsíthatja a mikroflóra mennyiségi, minőségi összetételét. Mivel a mikroflóra a bél védekező rendszerének fontos része, annak károsodása esetén orvosod élőflórás készítményt javasolhat neked.Ugyanis az élőflórás készítmények segítenek abban, hogy a bél védő funkciója hatékonyan működjön, így megakadályozhassa, a kórokozók, toxinok, allergének szervezetbe jutását erről a területről.

Sokan beszámolnak arról, hogy az élőflórás készítmény használatakor javul az étvágyuk, javul a hangulatuk. Ezekben az esetekben viszont ki kell mondanunk, hogy minden bizonnyal a korábbi rossz hangulat, csökkent étvágy is a panaszok számlájára volt írható.

Az utóbbi évek kutatásai kimutatták, hogy a bél mikroflórája közvetlen kapcsolatban van az idegrendszerrel, így a mikroflóra megváltozása során egyes baktériumok száma csökken, másoké emelkedik, aminek szerepe van a depresszió, rossz hangulat, túlsúly, cukorbetegség, inzulinrezisztencia kialakulásában.

Vannak pl. olyan baktériumok, melyek a mikroflóra változásával, a hasznos baktériumok számának csökkenésével túlszaporodnak és képesek növelni olyan hormon szintjét, mely növeli az éhségérzetet, más baktériumok befolyásolják a cukoranyagcserét, az inzulin szintjét.

Mindezek értelmében kimondhatjuk, hogy az élőflórás készítmények nem okoznak elhízást.

Sőt, inkább segítik a szervezetet abban, hogy sem több, sem kevesebb, hanem a megfelelő mennyiségű tápanyagot hasznosítson és megfelelő működjön a cukoranyagcserénk.

Lássuk a pontos számokat!

A Progastro 825 1 adagjában 11 kcal van, 2,8 g szénhidrát, ebből 0,01g cukor.

Vissza

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol