Allergiás gyermek nyaralása, táboroztatása

A te gyermeked is allergiával küzd? Bizonyára téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy hogyan és hol nyaraljatok vagy akár, hogyan engedd el egy táborba? Orvosunk tanácsaival segítünk, hogy mire figyelj oda.

 Allergiás gyermek nyaralása, táboroztatása

Az allergiás gyermek nagy figyelmet igényel a szülő részéről. Az elsődleges dolog a tüneteket kiváltó anyag (allergén) kerülése. Ha mégis megjelennek a tünetek, akkor azok csökkentése szükséges a megfelelő gyógyszerekkel. 

Nyaralás alatt

A gyermek kezelőorvosa ellátja a szülőket megfelelő tanácsokkal, melyeket a nyaralás alatt is alkalmazni kell.

Különösen az ételallergiák lehetnek veszélyesek, ezért nyaralás alatt is csak olyan ételt fogyasszon a gyermek, mely biztosan nem tartalmazza a nem kívánt összetevőt.

Légúti allergia esetén sokszor nem kerülhető el az allergén, így otthonunktól távol különösen figyeljünk, hogy az allergia elleni szerek nálunk legyenek.

Táborozás alatt

Táboroztatásnál előfordulhat, hogy a tünetek sokkal intenzívebben jelentkeznek. Ennek oka, lehet, hogy az adott növény pollenje a táborozás helyén nagyobb koncentrációban van jelen.

Nyári táborokban az ágyban lévő matracok lehetnek különböző atkák lakóhelyei, az erre allergiás reakciót mutató gyermekek tünetei erősödhetnek, erre is fel kell készülni.

Fontos, hogy akkor is csomagoljuk be a gyermekünknek az allergia gyógyszerét, ha éppen tünetmentes.

A táboroztató felnőttekkel tudatni kell a gyermek allergiájának típusát, gyógyszereit, a legjobb, ha ez írott formában ott van a pedagógusnál. Legyen a gyermeknél vagy/és a pedagógusnál a gyermeket ellenőrző orvos utolsó lelete. Ez nagy segítség, ha a szülő nélkül orvosi ellátásra lenne szükség.

Vissza

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol