A legkisebbek legfontosabb étkezése

A reggeli sokunk kedvenc étkezése és egyben a kulcsa is az aznapi jó teljesítménynek. Központi kérdés hát, hogy gyermekünknek mit célszerű készítenünk, csomagolnunk az iskolába. Orvosszakértőnk praktikus tanácsai következnek.

A legkisebbek legfontosabb étkezése

Hamarosan elkezdődik az iskola. Mi legyen a reggeli, milyen ételt vigyen a gyermek az iskolába? Idő szűkében és a bőség zavarában ez szinte mindennapos kérdés. Adunk pár tippet a helyes arányokhoz, lehetőségekhez, ahogyan orvosszakértőnk látja.

 

A reggeli nagyon fontos étkezés, megalapozza a napot. Biztosítja, hogy délelőtt tudjon figyelni gyermekünk az iskolában. Szerencsés helyzet, ha még otthon megoldható a reggeli és megterített asztalnál tudja azt elfogyasztani. Ha ez valamilyen okból nem így történik, mindenképpen készítsünk neki szendvicset, amit az iskolában megehet.

A reggeli is az egészséges táplálkozás alapelvei szerint készüljön! Legyen benne teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru, teljes értékű fehérje, telítetlen zsírokat tartalmazó zsiradék, zöldség.

 

Készíthetünk szendvicset, melybe vékonyan vaj, sonka, 1-2 szelet sovány sajt, saláta, paradicsom, paprika kerül. De lehet a reggeli rántotta apróra vágott paprikával, zöldségekkel, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel, piritóssal. Készíthetünk teljes értékű gabonákból mézzel, aszalt gyümölcsökkel granolát, mely sovány tejjel kitűnő reggeli vagy sovány túrót turmixolhatunk gyümölccsel, szórhatunk bele kevés fahéjat vagy kakaót, aszalt gyümölcsöt.

 

Tízóraira is szükség van, mely lehet pl. gyümölcs, müzliszelet, teljes kiőrlésű lisztből készült croissant, gabonákat tartalmazó gyümölcsjoghurt.
Ne feledkezzünk meg a folyadékról sem! Mindig legyen gyermekünknél víz és igyon rendszeresen a szünetekben.

 

Az iskolában szinte lehetetlen kikerülni a büfét. Nézzük meg, milyen lisztből készülnek a péksütemények, milyen szendvicseket lehet vásárolni, vannak-e gyümölcsök, müzliszelet, joghurtok. Beszéljük meg gyermekünkkel, hogy ha úgy adódik, mit vásároljon reggelire vagy tízóraira és mit igyon, ha nem vitt magával folyadékot!

 

Vissza

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol