Természetes immunerősítők az antibiotikum mellé

Antibiotikum mellé elengedhetetlen a megfelelő probiotikus készítmény szedése, amellyel kivédhetők a kellemetlen mellékhatások.

Természetes immunerősítők az antibiotikum mellé

Az egészséges bélrendszer az egyik legértékesebb kincs szervezetünkben, aminek működését különböző külső-belső hatások gyengíteni tudják. Ilyen például az egyik szükséges rossz, az antibiotikum. Beleinket azonban nem akármilyen „fából faragták”, így képes felvenni a harcot az antibiotikum káros hatásaival szemben is. A győzelemhez azonban érdemes a segítségére sietnünk.

Így támogathatod bélflórád regenerálódó képességét antibiotikum kúra esetén

Bélrendszerünk küldetése immunrendszerünk védelme és erősítése. Legfőbb feladatát akkor tudja jól végezni, ha mi is figyelünk rá. Többek között itt található immunrendszerünk jelentős hányada, mintegy 70-80%-a, a legnagyobb felületen itt érintkezünk a külvilággal, valamint a beleinkben – egészen pontosan a vastagbélben - 1-2 kilogrammnyi jótékony mikroorganizmus felelős a belső védelemért. Ahhoz, hogy megfelelően védjen bennünket a külvilágból érkező kórokozóktól és baktériumoktól, valamint szembeszálljon az antibiotikum negatív következményeivel, gondoskodnunk kell róla.

Az antibiotikum a jó bélbaktériumokat is elpusztítja

Bár az antibiotikum életeket ment, különféle ártalmakat is okozhat a szervezetünkben. Amellett, hogy elpusztítja a betegségek kórokozóit, a bélflóra jótékony baktériumait is megtizedeli. A hasznos baktériumok csökkenése pedig felboríthatja a bélflóra egyensúlyát és meggyengítheti a bél védő funkcióját. Ennek következményeként emésztési zavarokat, puffadást, hasmenést és rossz közérzetet tapasztalhatunk. 

Tudtad? Az antibiotikum fajtái közül elsőként a penicillint fedezték fel. Alexander Flemming 1928-as felfedezése tagadhatatlanul életmentő volt, hiszen megoldást nyújtott a szervezetet megtámadó, akár végzetes bakteriális fertőzések ellen.

Ha elkerülhetetlen az antibiotikum szedése, segítenünk kell szervezetünket abban, hogy a hasznos baktériumokat minél előbb újra biztosítani, a kellemetlen mellékhatásokat csökkenteni tudja. Az antibiotikum mellé, a beleinkben található mikroorganizmusok támogatása érdekében érdemes élőflórás készítményeket alkalmazni. 

Természetes immunerősítők az antibiotikum mellé

Élőflórás támogatás 

Miután az antibiotikum megtámadta és megsemmisítette a belek jótékony baktériumait is, a mi dolgunk, hogy segítsük a bélflóra egyensúlyának visszaállítását. 

Az élőflórás vagy probiotikus készítmények olyan természetes megoldások, melyek valójában a bélcsatorna egészében megtalálható baktériumokat, gombákat tartalmazzák. Fontos jellemzőjük, hogy szájon át, még aktív (élő) állapotban érik el a vastagbelet és fejtik ki áldásos hatásukat. 

Többnyire kapszula, tabletta, por vagy folyadékban oldódó formában juthatunk hozzájuk, melyekből tulajdonképpen bármelyiket használhatjuk az egyéni preferenciáinktól függően. 

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy a por állagú, folyadékban oldódó fajtában – mint amilyenek a ProGastro termékek is - a segítő baktériumok már a pohárban aktiválódnak. Így azonnal készen állnak arra, hogy elvégezzék a dolgukat. 

Útravalóként pedig olyan természetes összetevőkkel is rendelkeznek, aminek köszönhetően a gyomor és az emésztőrendszer savas közegét is képesek túlélni. Ez teszi lehetővé, hogy hatásukat ott fejtsék ki, ahol szükség van rájuk.

A bélflóra erősítése érdekében az étrend-kiegészítőket az antibiotikum mellé is szabad, sőt tanácsos szedni. 

Szedésük általában éhgyomorra javasolt, de mielőtt elkezdenénk a használatát, figyelmesen olvassuk el a mellékelt betegtájékoztatót. 

Ma pedig már a kicsik és a nagyok is szerencsés helyzetben vannak, hiszen minden korosztály megtalálja a számára kedvező készítményeket.

Együnk jókat

Az egészséges bélflóráért a helyes és változatos táplálkozással is sokat tehetünk. Finomakat enni mindannyian szeretünk, ezért egy kis tudatossággal testi-lelki egyensúlyt teremthetünk. 

A rostban, gyümölcsökben, zöldségekben, teljeskiőrlésű gabonafélékben, valamint a probiotikus ételekben (kefir, joghurt, fermentált és savanyított ételek) gazdag étrend ugyanis létrehozzák a tökéletes életfeltételeket a segítő baktériumok számára. 

A tudatos és egészséges táplálkozásért cserébe a bél mikrobiomjai megfelelő védelmet és erős immunrendszert képesek kialakítani.

Ha tehát antibiotikum kúrára kerül a sor, adjuk meg a szükséges és nélkülözhetetlen támogatást szervezetünknek. Hiszen a boldogság a beleinkben kezdődik.

 

Vissza

Vigyázunk egészségedre

A tested egyszerre lehet kikezdhetetlen pajzsod vagy titkos gyenge pontod. A világ amelyben élünk, az élet, amelyet választunk nem mindig szolgálja egészségünk.
A ProGastro érti ezt. Mi alapjaiban támogatjuk szervezetedet minden nap.

Facebook
Instagram
YouTube
Hírlevél
LinkedIn
Orvos válaszol